2012-12-16


ÅBEN JULEJAGT/JULERIDETUR 16. december 2012.
(Gæsteryttere kan deltage)

Julejagten 2011 starter fra Langesøhallen.

Vi vil være klar til afgang kl. 12:00 og rider af ”uvisse men smukke stier” indtil vi kl. 13:00 vil holde pause på det grønne område på den anden side af vejen, overfor p-pladsen ved Langesø smedje.

Her vil vi afholde konkurrence i Øltölt. – Der vil også være forfriskninger til alle.

Efter pausen fortsætter jagten ad nye stier, indtil vi slutter ved Langesøhallen. Så er der tid til at ride/køre hestene hjem. De der har langt hjem, kan have hestene på fold.


Snu Ræve:                        Jannie & Anne M.
U-Retfærdig Master:        Ruth
Retfærdig BagMaster:     Eva O.


Tilmelding sms /tlf.: 60422534      mail: formanden@laxi.dk                                   65965880 eller 20470812 det er også muligt bare at dukke op på selve dagen.

Juleridetur søndag den 16. december
(kun LAXI-medlemmer)

Er du en af de ryttere, som ikke er så tryg ved at ride julejagt i stor flok, så er her et godt alternativ.

Tove og Lysingur tilbyder en alternativ tur, som ”farer med lempe”, men som også slutter sig til Øltölten ved slottet.

Der vil være afgang fra Laxi, Rue Hed 14, kl. 12:00
Øltölten
 er ved slottet kl. 13:00.

På gensyn
Tove & Lysingur

Tilmelding tlf.:   61349125            mail: 2v.riis@gmail.com

Pris for deltagelse i jagten/ridetur for dem, der ikke har skovkort: 40,00 kr.
Pris for Jagtsuppe m.m.:  50,00 kr. - venligst tilmeld formanden@laxi.dk tlf.: 60422534)

Oplysning:

Jagten vil ikke indeholde spring.

Øltölt kan rides i alle afarter af tölt. Man tölter omkring forhindringer med et fyldt ølkrus i hånden og skal undgå at spilde.

I år har ”man” besluttet, at alle skal iføre sig noget rødt! (jeg er ikke sikker på, at rød portvinsnæse er dækkende!). Trøjer, Huer, Tørklæder, Handsker, Benvarmere, …. Vore gavmilde sponsorer har igen i år muliggjort præmier: Der er præmie til "Mest julede hest og rytter" og til "Smukkeste sweater" (sidstnævnte skal bæres synligt under ridningen for at deltage i konkurrencen)

Kl. 15:00 ved den hyggelige ”after-jagt” får serveret Jagtsuppe med vin/øl/vand og kaffe i ”Rueriet” på Grønhøjgård, Rue Hed 9.

Her er ”supperyttere” også velkomne.

Trailerparkering under after-jagt hos Bettina eller Hos Ruth på Grønhøjgård Rue Hed 9

Velkommen
LAXI islandshesteklub
YDERLIGERE JULEJAGT-INFORMATION:


Hej alle vildryttereNu er det 6. gang vi arrangerer en julejagt for ”små heste med store hjerter” i Langesøskovene.
Vi synes selv det går meget godt og med fem gange i bagagen kan det vist snart kaldes en tradition!

En jagt er en speciel slags ridning med rødder der strækker sig langt tilbage i historien. Før i tiden var det en overklassesport hvor man red efter vilde ræve, som man jagtede med et kobbel hunde. Når hundene fik fat i ræven, bed og sled de ræven ihjel… Hmm sådan er det heldigvis ikke i Danmark længere og da slet ikke i vores jagt (håber jeg, for jeg rider ”ræv” :) ).

Selve ridningen er til gengæld sjov og udfordrende: Du skal have et vist mod, stole på din hest og være indstillet på at tempo og retning skifter efter ”rævenes” pludselige skift. Vi, der rider ræve, arbejder hårdt på at lægge en sjov og udfordrende rute og at være ”rævede” på dagen, altså give jer en god dag til hest i skoven.

Der er visse regler og traditioner, som er nødvendige, og som vi holder strengt på i gruppen bag julejagten:

Du skal være indstillet på at det er styregruppen (= rævene, master og bagmaster) der bestemmer/afgør ting og som har ansvaret for at turen forløber som planlagt (er det ikke dejligt sådan at kunne ride uden at skulle bestemme og blande sig =) ?)

Ridereglementet:
 

  1. Ingen overhaler master.
  2. Ingen overhaler rævene.
  3. Ingen sakker bagud ift. bagmaster.
    Overtrædelse af de tre første regler koster en omgang efter jagten (ja tag bare flasken med for masters hest kan bakke lige pludselig =) ).
  4. Når vi krydser asfaltveje sker det enten to og to efter hinanden eller alle krydser samtidig. Hvornår vi gør hvad, afhænger af situationen og det bestemmes af rævene og master.
  5. Når rævene rider side om side kan feltet ride to og to.
  6. Når rævene rider efter hinanden rider feltet en og en.
Andet:

For at kunne deltage skal du ride på en hest under 150 cm i stang.

Du skal ville ride en tur, hvor du er ”en god passager”, dvs., du kan holde en rimelig balance på din hest og er nærværende og opmærksom på ruten.

Godt humør er en selvfølge og snak er tilladt i feltet =).

Formålet med julejagten er: 1. At prøve at ride i felt og klare temposkift, 2. At skabe rammen for socialt samvær mellem hestene og mellem deres ryttere og 3. At få en fin oplevelse i skoven på vores fantastiske ”små” heste =)

Har du aldrig prøvet at ride jagt før? Synes du det lyder spændende; men har spørgsmål eller noget er uklart? Så kontakt mig, jeg er jo en erfaren ræv (he he) og vil gerne dele min glæde ved denne type ridning.

Jeg håber vi ses
Jannie og Nökkvi (ræv 1 og ganger)


ps: Husk at også ikke-islandske heste kan deltage, bare de ikke er såkaldt ”store heste”, for vi rider på stier, hvor de ikke kan komme. Store heste må "nøjes" med at deltage i Fyns Jagtrideklubs julejagt den 1. søndag i advent.